Beste baby spaarrekening om simpel mee te beleggen 👶🏻

Delen:

Een kinderspaarrekening voor onze baby. Deze hebben we uiteindelijk gevonden bij de ABN Amro bank in de vorm van de ABN KinderToekomst spaarrekening. Bij deze bank kan je het beste en gemakkelijkste sparen combineren met beleggen voor een kind. De flexibiliteit om te kunnen beleggen vinden we het belangrijkste aspect vanwege de relatief lage rente op een kinderspaarrekening. Daarnaast zijn er een drietal andere aspecten wat de baby spaarrekening van de ABN Amro bank voor ons persoonlijk een winnaar maakt.

Lees ook: OPENBANK: TOT 2% RENTE EN TOCH SPAAR IK BIJ DE ING 

De zoektocht naar een voor ons meest geschikte baby spaarrekening

Beste baby spaarrekening om simpel mee te beleggen
Je kunt niet vroeg genoeg beginnen met nadenken over de financiële toekomst van je pasgeboren baby.

De startpositie in onze zoektocht naar een baby spaarrekening

Persoonlijk heb ik een individuele betaalrekening bij de ING Bank voor mijn dagelijkse bankzaken. Daarnaast heb ik een aantal gratis persoonlijke betaalrekeningen bij de Openbank, N26, Revolut, Bunq (travel card), en Vivid Money. Mijn partner heeft een individuele betaalrekening bij de ABN Amro bank. Ten slotte hebben we onze gezamenlijke rekening bij de Rabobank.

Voor zowel de ING Bank, Rabobank als ABN Amro bank hebben we een gratis kinderspaarrekening geopend. Voor alle drie de banken is het alleen mogelijk om een baby spaarrekening te openen indien je ook een betaalrekening aanhoudt bij de desbetreffende bank. Wij hebben het geluk in dit specifiek geval dat we betaalrekeningen hebben bij alledrie de grote welbekende banken. Hierdoor konden we voor elke bank de bijbehorende baby spaarrekening uitproberen om vervolgens de beste aan te houden voor toekomstig gebruik. Bij zowel de ING bank als de Rabobank krijg je overigens een leuk bijkomend welkomstcadeautje en bij de ABN Amro bank niet.

Lees ook: ORANJEPAKKET MET KORTING ING | GRATIS GELD OPNEMEN 

Vergelijken van baby spaarrekeningen

In eerste instantie zijn we online kinderspaarrekeningen voor onze baby gaan vergelijken via verschillende websites. Hierbij kan je de banken op zeer veel verschillende aspecten vergelijken. De meeste aspecten zijn echter pas relevant bij (zeer) grote vermogens. Je krijgt bijvoorbeeld rente tot een bedrag van 250.000 euro en dat soort aspecten.

Voor ons persoonlijk zijn de volgende vier aspecten het belangrijkste voor een baby spaarrekening:

  • Mobiel bankieren app en koppeling aan betaalrekening ouders;
  • Eigen rekeningnummer en zuiverheid;
  • Rente;
  • Flexibiliteit om tussentijds op te nemen en hiermee te beleggen.

Mobiel bankieren app en koppeling aan betaalrekening ouders

Persoonlijk vind ik de mobiel bankieren app van de ING het fijnste werken. De ABN Amro bankieren app werkt minder fijn dan die van de ING. Ten slotte werkt de mobiel bankieren app van de Rabobank het minst fijn van alle drie. Het is heel persoonlijk of dit ook voor jou van toepassing is. De meeste mensen zullen de app die ze gewend zijn het fijnste vinden. In deze blog zal ik verder niet ingaan op de argumenten waarom ik persoonlijk de ING app het fijnste vindt.

Bij zowel de ING bank, Rabobank als de ABN Amro bank is het mogelijk om vanuit de mobiel bankieren app de baby spaarrekening in te zien. Het maakt voor dit aspect daarom niet uit welke bank je kiest voor de kinderspaarrekening.

Voor alle banken is het mogelijk om gemakkelijk vanuit de mobiel bankieren app geld in te leggen op én op te nemen van de baby spaarrekening. Bij de ING en Rabobank is het helaas wel zo dat je dit enkel kunt opnemen naar de betaalrekening van de ouders. Het is overigens wel zo dat je bij de Rabobank om toestemming kunt vragen om naar andere rekeningen te kunnen overmaken. Bij de ABN Amro bank is dit in tegenstelling tot de Rabobank niet nodig want je kan het geld op de spaarrekening van jouw kind opnemen waarbij het direct gestort wordt op de gratis betaalrekening voor kinderen van de ABN Amro bank.

Lees ook: WEL OF NIET OVERSTAPPEN VAN ING NAAR NIEUWE INTERNET BANK?

Eigen rekeningnummer en zuiverheid

Bij de ING bank krijg je geen eigen rekeningnummer voor de baby spaarrekening. De Rabobank en ABN Amro bank bieden dit daarentegen wel. In aanvulling hierop krijg je bij de ABN Amro bank naast een spaarrekening ook direct een gratis betaalrekening gekoppeld aan de te openen baby spaarrekening. Beide met een eigen rekeningnummer. Bij zowel de Rabobank als de ING bank is deze combinatie helaas niet mogelijk.

De ABN Amro KinderToekomst spaarrekening maakt het vanwege bovenstaande mogelijk om de transacties het meest “zuiver” te houden. Met zuiver bedoel ik in deze dat je gemakkelijk kunt herleiden waar de bedragen heen zijn gegaan. Stel wij storten 100 euro op de baby spaarrekening bij de ABN Amro bank. Indien je dit geld wilt opnemen is dit in eerste instantie enkel mogelijk naar de gekoppelde betaalrekening voor kinderen van de ABN Amro bank voor onze baby. Met andere woorden: het is niet enkel mogelijk om over te maken naar de betaalrekening van de ouders. Vanaf deze kinderrekening kan vervolgens weer geld overgemaakt worden om te beleggen. Het grote voordeel hiervan is dat de “boekhouding” altijd klopt. Alle bedragen die eenmaal gestort zijn op de baby spaarrekening en vanuit daar weer naar de beleggingsrekening zullen altijd kloppend zijn.

Bij de ING bank is bovenstaande niet mogelijk. Je bent verplicht om als je geld wilt opnemen dit over te boeken naar de betaalrekening van de ouder. Beter zou het zijn als dit geld direct overgeboekt kon worden naar de kinderrekening van jouw baby bij de ING. Hierdoor ben ik van mening dat het lastig is om de administratie zuiver te houden zeker als je ook nog eens wilt beleggen voor je baby. Bij de Rabobank geldt precies hetzelfde alhoewel je bij deze bank wel om toestemming kunt vragen om het op die manier te regelen.

De rente is laag maar hoger dan normaal

De variabele rente op een reguliere niet kinderspaarrekening zoals die van de ING is op moment van schrijven van deze blog 0.01%. Bij Openbank is het overigens mogelijk om het eerste half jaar 2% rente te ontvangen waarna dit hierna omgezet wordt in 0.20% rente. Het zou de moeite waard kunnen zijn om een spaarrekening voor je kind bij Openbank te openen vanwege deze hoge(re) rente. Dit is overigens vooral de moeite waard als je niet van plan bent om het geld op de baby spaarrekening te gebruiken om te beleggen.

De variabele rente van de kindertoekomst spaarrekening bij de ABN Amro bank is 0.15% op moment van schrijven van deze blog. Bij de ING bank en Rabobank geldt een rente van 0.10% rente. Voor ons is ABN Amro bank hier de winnaar als het gaat om de variabele rente. Openbank is voor ons geen optie omdat we de baby spaarrekening voornamelijk zullen gebruiken om spaartegoed te parkeren om dit op een later moment te beleggen.

Flexibiliteit om tussentijds op te nemen en hiermee te beleggen

De baby spaarrekening van de ABN Amro bank, ING en Rabobank bieden allemaal dezelfde flexibiliteit. Het is mogelijk om elk moment het spaartegoed tussentijds op te nemen. Dit vinden wij belangrijk zodat we het geld kunnen gebruiken om voor onze baby te beleggen. Bij een spaarrekening met een vaste looptijd is dit logischerwijs niet mogelijk. Een zilvervloot spaarrekening hebben we ook overwogen maar hierbij missen we ook de flexibiliteit om het geld te kunnen gebruiken om te beleggen.

Conclusie beste baby spaarrekening om mee te beleggen

De ABN Amro bank biedt de beste baby spaarrekening om mee te beleggen waarbij dit een persoonlijk oordeel is op basis van de volgende vier aspecten in willekeurige volgorde:

  • Een fijne mobiel bankieren app waarbij de KinderToekomst spaarrekening gemakkelijk is in te zien;
  • Een eigen rekeningnummer voor de spaarrekening én een direct gekoppelde betaalrekening voor jouw baby om alle transacties “zuiver” te houden;
  • Een 50% hogere rente bij de ABN Amro bank in vergelijking met Rabobank en ING bank (0.15% in plaats van 0.10%);
  • De flexibiliteit om tussentijds gemakkelijk geld op te nemen om hiermee voor jouw baby gemakkelijk te kunnen beleggen.

De Rabobank en ING Bank voldoen niet of in mindere mate aan bovenstaande aspecten.

Waar heb jij een spaarrekening voor jouw kind/baby en waarom? Ik ben benieuwd! Laat het direct weten in een reactie onderaan deze blog.

Lees ook: DIGITAAL BETALEN IS SLIMMER DAN CONTANT GELD BETALEN 


Disclaimer: De door Geldhamster.nl in deze blog verstrekte informatie is geen financieel advies. Je bent zelf verantwoordelijk voor de financiële keuzes die je maakt n.a.v. het lezen van deze blog. Dit blog artikel is geen betaalde promotie blog maar slechts mijn eigen eerlijke mening op basis van mijn eigen ervaringen.

Sommige links in dit blog artikel zijn ‘affiliate’ links waarvoor Geldhamster.nl soms een kleine vergoeding ontvangt. Als je klikt op één van deze links kost het je als bezoeker verder niets extra. Het is een manier om de website van Geldhamster.nl te ondersteunen.

Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.